Domotica i Canyelles

Domòtica i Canyelles, entre Simon o Aqara
En primer lloc sóc molt fan de les noves tecnologies, però no a qualsevol preu, per tant sistema de domòtica amb Simon o Aqara?

Hem va costar molt decidir si agafava un producte d’aquest estil, i vaig mirar i remirar.

En primer lloc, Aqara va molt lligat a la marxa Xaomi, però un dels inconvenients que hem feien enrere, és el servidor.

El servidor dels productes Xiaomi emmagatzema tot està a la xina.

Per tant les dades que puguin extreure estat sota legislació xinesa.

Recordem que Internet és global, però les legislacions són locals, per tant s’ha d’anar molt amb compte amb aquest tema.

L’altra opció va ser, SIMON IO model 100, hem va agradar molt, i sobretot la seva idea modular, però els preus són molt, però que molt desorbitats.

Una part negativa, y que no m’ha agradat és que, no han alliberat una API, per connectar al sistema IO des d’aplicacions de tercers, com pot ser Home Assistant.

Tot i que hi ha rumors que diuen que en un futur la publicaran, a mi personalment hem dona la sensació que es quedaran atrapats dins del seu sistema de domòtica.

Per començar a muntar un sistema domòtic amb Simon d’enllumenat i endolls, hem de convertir un endoll en un hub, i s’ha de canviar tot.

El cost ve a ser el següent:

Material

  • Base endoll IO serie 100 ( 10002432-039 ) – 58,11€
  • Tapa base d’endoll HUB IO serie 100 ( 10003041-138 ) – 62,76€

El HUB SIMON IO ve a costar 120,87 euros més iva, després s’ha d’anar sumant els endolls i els polsadors, que tot ronda més o menys de mitja, els 70€ per cada objecte a substituir.

Aqara HUB, surt per uns 30,00€, i cada polsador, ronda els 20€

M’he decantat pels productes Aqara, no només pel preu, sinó perquè puc prescindir del servidor en aquest cas de xina, i equipar-me amb un propi servidor en linux per controlar els dispositius de casa.

D’aquesta manera, tindria el control total sobre aquest dispositiu i no hauria de dependre de cap empresa.

Quan parlo de servidor, en aquest cas estic parlant d’una raspberry pi amb un USB zigbee, i el preu no supera els 50€. Aquesta part és opcional, i cadascú decideix com vol tenir la seva instal·lació domòtica.

Ací, he deixat com instalar un sistema domòtic amb Home Assistant

Us deixo els productes que de moment he adquirit i d’on els he tret. Més endavant faré algunes publicacions de com ho he instal·lat i quins problemes m’he trobat.