IBM compra Red Hat per 34.000 milions de dòlars

Molts no entenien com es podia guanyar diners amb el Open Source, però “Red Hat” va començar a demostrar que tenia molt clares les coses quan a mitjan 90 va començar a dedicar tots els seus esforços a donar serveis empresarials centrats en les seves solucions basades en Linux.

Aquell camí la va convertir en la primera empresa d’aquest àmbit aconseguint uns ingressos de 1.000 milions de dòlars, però el seu creixement gràcies a les seves solucions en el núvol, per exemple, l’han convertit en una potència absoluta al món Open Source. En un acord històric IBM es fa amb “Red Hat” per 34.000 milions de dòlars, la major quantitat mai pagada per una empresa programari.

 

Acord històric que evidencia la importància de l’Open Source

L’empresa passarà a ser una unitat de la divisió Hybrid Cloud d’IBM, i el CEO de Red Hat, Jim Whitehurst, passarà a formar part de l’equip directiu d’IBM i estarà solament per sota del CEO d’IBM, Ginni Rometty.

Com revelen en la CNBC, est és el tercer acord tecnològic més important en la història dels Estats Units si excloem l’operació entre AOL i Estafi Warner: Dell i EMC van completar una operació per 67.000 milions de dòlars en 2016, i en una operació més desconeguda per als usuaris finals JDS Uniphase va pagar 41.000 milions de dòlars per SDL l’any 2.000 just quan explotava la bombolla puntocom.

Aquesta és una operació que resulta especialment cridanera per la tendència que en els últims temps sembla haver-se creat entorn a l’adquisició d’empreses Open Source.

Les solucions de “Red Hat”, la capitalització de la qual de mercat s’havia situat en 20.500 milions de dòlars abans de l’acord, s’utilitzen especialment en servidors, però com revelava el propi CEO d’IBM, “l’adquisició de Red Hat canvia les regles del joc. Ho canvia tot al mercat del núvol. IBM es convertirà en el proveïdor de núvols híbrids número u del mercat”.

Entre les seves moltes ofertes, Red Hat és la desenvolupadora de OpenShift —una plataforma de computació en el núvol—, a més de treballar activament amb OpenStack, un referent en l’àmbit de la computació en el núvol dirigit a ser aprofitat per centres de dades.

¿Mantindrà Red Hat els seus orígens?

IBM no és per descomptat Oracle ( que va comprar Sun Microsystems i va desmantellar tots els seus projectes Open Source ), i de fet l’empresa porta anys mantenint una actitud propera a la filosofia Open Source. Ara queda per veure si aquesta aposta es manté i s’expandeix amb aquesta adquisició.

Comproveu també

Root Robot Aspirador Xiaomi STYJ02YM

Si ets propietari d’un robot aspirador de la marca Xiaomi i en concret del Viomi …